Simba & Tiuku

Simba & Tiuku

maanantai 13. marraskuuta 2017

Johan oli synnytys!

Lupailin tätä tekstiä jo aiemmin mutten ole ehtinyt koneelle. Päivissä on niin paljon muutakin kuin kirjoittelu, niinkuin nyt esim pentujen palluttelu :D

Tiukun lämmöt siis tippuivat alle 37 jo lauantaina 4.11 mutta tuleva rouva hyvin rauhallinen ja oma iloinen itsensä. La-su yö meni edelleen rauhallisesti, Leila toki meillä ja ns päivysti Tiukun seurana vaikka "nukkuikin".

Sunnuntain Tiuku edelleen rauhallinen vaikkakin avistuksen levottomampi. Luottoapua konsultoin useaan otteeseen mutta mitään hätää meillä ei ollut koska vointi hyvä ja avautumisvaihe voi kestää pitkäänkin. Illan myötä Tiukun olo alkoi käydä tukalammaksi, selvästi levottomampi ja läähäteli muttei edelleenkään minun mittapuulla ollut synnyttämässä mitään. Päätettiin mennä nukkumaan sillä ajatuksella että kun samassa huoneessa ollaan (Leila on) niin kyllä herätään jos ja kun jotain alkaa tapahtua.

Ja niinpä sitten alkoikin. Leila heräsi yöllä Tiukun levottomuuteen ja kun se nuoli voimakkaasti takapäätään ja tuli herätämään minut. Edelleenkään Tiuku ei vaikuttanut synnyttävältä, ei supistellut kunnolla eikä petaillut. Oltiin lähdössä pissalle ja hiukan kävelemään ulos josko oltaisiin sillä saatu supisteluja voimakkaammiksi. LÄhtiessä pulautti oksennukset latialle, sylkilimaklöntin joka oli tumman vihreä. Vaikki ei siis llut kunnossa.

Pissalla käytiin ja palattiin sisälle, supistelut edelleen minimaalisen pieniä. Soitto eläinsairaalaan jossa kehoittivat tulemaan paikanpäälle. Ilman vihreää vuotoa meillä ei kuulemma olisi ollut mitään hätää. Klinikalla lääkäri tsekkasi ultralla pennut ja masussa kaikki edeleen hyvin. Synnytystiet auki muttei reagoinut lääkärin stimulointiin mitenkään. Pohdittiin sitten vaihtoehtoja oksitosiini vai leikkaus. Polttoheikkoudet siis syynä ja lopulta päädyttiin suoraan leikkuriin, eikä lähdetty kokeilemaan oksitosiinia jolla olisi voinut saada osan pennuista ulos ja loput leikattu. Ei voi tietää eikä saada koskaan tietää.

Puolisen tuntia ja meille tuotiin 5 reipasta pentua. Kaikki lähtöpainoltaan yli 400g ja yksi syy polttoheikkouksiin se että kohtu ei ollut päässyt supistumaan noiden möhkäleiden vuoksi. Varmasti muitakin mutta tätä ell epäili pääsyyksi. Kaikki pennut terveitä ja elinvoimaisia ja hetken päästä saapui myös Tiuku, tokkurassa mutta kunnossa <3

Parin tunnin päästä päästiin jo kotia kohti, heti kun Tiuku selvisi pöllystä, se alkoi hoitaa pentuja itse. Ja on hoitanut siitä asti. Maitoa ei tule järjettömiä määriä ja pennut kasvavat hitaasti mutta kasvavat.

Nyt on sitten koettu sekin, kun kaikki ei suju kuin elokuvissa mutta onneksi oli apu lähellä. Ja onneksi Tiuku voi hyvin, toki myös pennut.

Kuvia lisäilen albumiin sitä mukaan kun niitä otan. Se löytyy FB sivulta Funway Bordercollies.
Saldna siis Satuhahmopentueeseen sektiolla yksi trikki poika, yksi trikki tyttö ja kolme mustavalkoista tyttöä, 6.11.2017 vrk 63 ensimmäisestä astutuksesta.

Tiedustelut pennuista funwaydogs at gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti